Tuffa känslor


Jag har upptäckt att det finns sååå otroligt många människor som mår dåligt där ute. De flesta vill dölja det på ena eller andra sättet. Och för att pysa sina känslor så gör de saker som gör det tuffare för dom själva eller de som finns runtomkring.

En del vill sätta upp en perfekt fasad där det skall se ut som om allt är toppen. Ibland till överdrift. Sedan finns det de som blir aggressiva mot andra eller de som överreagerar och har svårt för gränser. Och sedan finns det de som gömmer sig i sin ensamhet och stänger världen ute. 

Men vi kan alla må dåligt pga av saker som händer i livet och är jobbiga att hantera. Tror att det bästa är att först erkänna både för sig själv och de runtomkring att man går igenom en tuff tid. 

Känslor kan vara skit jobbiga ibland. Det är extra jobbigt när man får svårt att hitta vägen ur dom. Men att förneka dom blir nog ingen bra sak i längden. Man kan trycka undan dom kanske ett tag men de kommer bubbla upp igen. Det finns inget att känna sig skamsen över. 

Det är inget misslyckande att må dåligt. Skulle mer säga att det faktiskt är sunt. Det som kan vara osunt är hur man hanterar känslorna. Om man skadar sig själv eller andra runtomkring. 
Därför tänker jag att det bästa är att vara öppen med att må dåligt. Det är ingen svaghet. Det är en styrka. Man utvecklas som människa. Och du... Det blir bättre det kommer vända. 

Var rädd om dig och andra där ute. 💖