HUR MÅR NI?



Jag undra hur ni mår där ute?
Känner du dig ensam? 
Vad tänker du på? 
Har ditt liv förändrats? 

För mig har mitt liv förändrats under sista 2 åren. Det är jobbigt när det är för många förändringar på kort tid. Och jag har försökt tänka om och anpassa mig åt förändringarna, även försökt lösa.

Humöret har gått upp och ner. En del dagar är energin som bortblåst och andra dagar har jag en kämpar anda utan dess like. Försöker att ta dagarna som de kommer. Det är tufft jag vet. Är ständigt berädd på att nya saker kommer dyka upp. Detta gör att man aldrig kan slappna av. 

Listan av motgångar hade blivit oerhört lång om jag gjorde en. Men det blir ju inte något bättre av att göra en lista av negativa saker. 
Jag försöker påminna mig om vad som är bra här i livet. Vad glädjs jag av? Och en annan tanke jag tänker är att jobbiga perioder faktiskt har ett slut som allt annat. En dag kommer saker vända. Det kanske händer andra saker som gör att lyckan ler mot en igen. 

Så då kan man inte bara ge upp, utan enda alternativet är att kämpa på.

 Man har två val:
• Att acceptera det som är och göra det bästa av det.
• Att låta det som händer slå undan ens fötter och tycka synd om sig själv. 

Man kan tycka synd om sig själv en liten stund, det är helt ok. Men det är ingen bra lösning att stanna kvar där. 

Jag kommer bli arbetslös om två veckor. Har sökt en del tjänster men det är inte lätt i dessa tider där det är nedskärningar både inom kommun och den privata sektorn. 

Det enda jag kan göra är att söka och hoppas på att saker ordnar sig. Så försök håll hoppet uppe!!! Vet att det inte är lätt men en vacker dag kommer saker vända. 

Var rädd om dig och andra där ute. ❤